De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 39-jarige man uit As veroordeeld tot een half jaar cel en 550 euro boete voor het stelen van een oldtimer en voor de poging om een tweede oldtimer te stelen.

Dat gebeurde op 20 september 2008 in Heusden-Zolder tijdens een oldtimertreffen. Eerst wilde hij een Cobra Superperformance jatten, maar de poging mislukte. Vervolgens slaagde hij erin een oldtimer Hawk, type Le Mans Coupé Cobra, te stelen.

De opdrachtgever van de beklaagde reed mee op een motorfiets met een gestolen nummerplaat. Ter hoogte van de Westerring in Genk viel de oldtimer op bij een patrouille van de Genkse politie.

Het begon te schemeren, maar de lampen van het gestolen voertuig, dat uit 1966 dateerde, deden het niet. De achtervolging ging over de E314 in de richting van Nederland. In Spaubeek verlieten de dief uit As en de motorrijder de autosnelweg. Ze raasden met een hoge snelheid door de bebouwde kom van Spaubeek. Uiteindelijk kon de politie de man uit As in de boeien slaan.

Zijn opdrachtgever op de motorfiets kon ontkomen.