Volgende week dinsdag gaat in het Gentse Kuipke de 70e editie van de Zesdaagse van Gent van start. Als opwarmer voor de verscheidene wedstrijden bij de elite staat dagelijks de Toekomstzesdaagse-Memorial Noël Foré op het programma. Daarin nemen jonge Belgische talenten het traditioneel op tegen de buitenlandse delegaties. Vooral van die laatste groep was er volgens wedstrijddirecteur Patrick Sercu heel wat interesse voor Gent.

'De aanvraag voor deelname vanuit het buitenland aan de Memorial Noël Foré was enorm', meldde Sercu. 'Ik heb diverse teams moeten weigeren omdat ik slechts twaalf koppels de piste wil opsturen. Het is wel spijtig dat ik met Jochen De Weer, Brian Ligneel, Giovanni Merlier, Lennert Buysse en Francesco Van Coppernolle slechts vijf Belgen kan opstellen. Blijkbaar tonen de andere landgenoten een gebrek aan interesse voor deze 'Toekomstzesdaagse'. Toch is dit een deelnemersveld om u tegen te zeggen', besloot Sercu.

De deelnemers aan de Memorial Noël Foré:
Alex Carver-Jackson Law (Aus); Jonathan Mould-Simon Yates (GBr); Daniel McLay-Owain Doul (GBr); Matias Greve-Christian Kreutzfeldt (Den); Giovanni Longo-Bonifazio Nicolo (Ita); Nicolas Giulia-Morgan Lamoisson (Fra); Claudio Imhof-Silvan Dillier (Zwi); Justin Williams-Jesse Marans (VSt); Didier Caspers-Bart Harmsen (Ned); Jochen De Weer-Brian Ligneel (Bel); Giovanni De Merlier-Lennert Buysse (Bel); Francesco Van Coppernolle-Christopher Magic (Bel-NZl)