Op de tonen van 'Leve België' van Clouseau hebben woensdag zo'n 250 studenten deelgenomen aan een flashmob op de ULB-campus in Brussel. Achter het initiatief zit het platform 'Splitsing? Niet in onze naam!'.

Bij een flashmob komt een grote groep mensen plotseling samen op een openbare plek en doen iets ongewoons, waarna de groep weer uiteenvalt.

Het platform 'Splitsing? Niet in onze naam!' werd opgericht door studentenvertegenwoordigers en studentenclubs van de ULB, de UGent en de VUB, met als doel de stem van de studenten over de politieke crisis te laten horen.

De symbolische actie vond om 12.30 uur plaats op de ULB-campus in de Paul Hégerlaan. Op de flashmob waren ook een Vlaamse leeuw en een Waalse haan aanwezig die broederlijk naast elkaar liepen.

'Na acties van de syndicaten tegen een eventuele splitsing van het land, vonden we dat de studenten ook iets moesten ondernemen. We zijn vooral tegen de logica van de splitsing', verduidelijkt initiatiefnemer Charlie Le Paige, die het aantal deelnemers op 250 schatte.

Een delegatie van Gentse studenten was speciaal afgezakt naar Brussel om hun steun te betuigen. Volgende week vindt ook een flashmob plaats in Gent.