Belgium Holland Bid ‘blij’ met FIFA-rapport
François Colin, woordvoerder van The Bid Foto: dba
Het Belgisch-Nederlandse organisatiecomité reageert ‘blij’ op het inspectierapport van de FIFA. Nochtans laat dat zich sceptisch uit over de overheidsgaranties die België en Nederland leverden voor een wereldbeker in de Lage Landen.

‘Het was geen verrassing dat we minder goed zouden scoren op het onderdeel overheidsgaranties’, zegt woordvoerder François Colin. ‘We wisten al sinds april dat de FIFA niet opgezet was met de amendementen die de Belgische en Nederlandse regering hadden ingediend. Voor de rest zien we weinig verschillen tussen de andere Europese kandidaten. Geen enkel land steekt er in positieve of negatieve zin bovenuit. En dat is goed nieuws voor de Holland Belgium Bid.’

Volgens de FIFA zijn er ook te weinig hotelkamers, maar daar is The The HollandBelgium Bid het niet mee eens. De FIFA spreekt over 28.000 hotelkamers, volgens The Bid hebben België en Nederland 920.000 overnachtingsmogelijkheden -hotels, vakantieparken en campings inbegrepen.

Veel positieve punten
'Wij hebben het rapport gelezen en het is zeker naar verwachting. De kritiekpunten zijn voor ons niet nieuw en die zijn door ons ingebouwd in ons verhaal en aanbod. Er staat meer dan voldoende positiefs tegenover. Al met al mogen we hier meer dan tevreden mee zijn,' aldus Harry Been, CEO van The HollandBelgium Bid op de site Thebid.org.

Een delegatie van het Belgisch-Nederlandse organisatiecomité landt vanavond in Brazilië waar tot het laatste moment wordt geprobeerd stemmen te winnen voor de kandidatuur van de Lage Landen. Een team met onder anderen Jean-Marie Pfaff, Aron Winter en Pierre van Hooijdonk neemt het er op tegen een selectie Braziliaanse oud-internationals. Onder hen Rivaldo, Cafú en Junior Baiano.