De Rode Duivels zijn eindelijk waar ze moeten zijn. Ze kwamen -ondanks een tegenstribbelende piloot- om 11u45 aan in Voronezh. De wedstrijd tegen Rusland vanavond gaat dus zeker door.

De Russische nationale ploeg die vandaag ook uit Moskou vertrok is al aangekomen in Voronezh.

De voorbereiding van de nationale ploeg voor de oefeninterland tegen het Rusland van Dick Advocaat verliep niet ideaal. De Belgische mist had ook bij het vertrek al roet in het eten gegooid. De vlucht steeg met een half uur vertraging op. Het ergste moest evenwel nog komen. Na dik twee uur vliegen werd de Tupolev afgeleid naar Moskou. In Voronezh zat alles dicht door de mist en kon er niet geland worden. Ook de landing in Moskou, omstreeks 20.30 uur Russische tijd, verliep niet vlot. De Tupolev maakte een luid scheurend geluid en de piloot moest flink op de rem gaan staan.

Een gelijkaardig toestel stortte op 20 april van dit jaar in het Russische Smolensk neer met de Poolse president Lech Kaczynski aan boord. De spelers kwamen met de schrik vrij. 'Ik ga niet zoals de Poolse president bevelen om ondanks de mist toch te landen', had bondsvoorzitter De Keersmaecker vooraf nog gegrapt.

De Rode Duivels en hun gevolg bleven anderhalf uur, tot 22.30 uur, aan boord. Toen kwam het bericht dat er voor 11 uur vanochtend niet zou kunnen worden opgestegen. De Rode Duivels moesten dus in allerijl op zoek naar een hotel en vonden dat uiteindelijk op zo'n 20 minuten van de luchthaven. Na de paspoortcontrole en het oppikken van de bagage hielden de Duivels zich in de VIP-ruimte en de inkomhal van de Vnoekovo-luchthaven op. Veel spelers haalden geld uit de muur om wat te kopen om te eten, want sinds 14.30 uur hadden ze niks meer gekregen om de scheurende honger te stillen.

De Duivels kwamen pas ruim na middernacht in hun hotel aan. Geen ideale voorbereiding voor deze oefeninterland. 'Kunnen ze hetzelfde als wij doen', aldus Dick Advocaat. 'Op de dag zelf naar Voronezh vliegen.' Ook de Russen vlogen pas vandaag.