Sarkozy verdedigt behoud van Fillon als premier
Foto: afp
De Franse president Nicolas Sarkozy heeft dinsdag zijn keuze om Francois Fillon te behouden als leider van een herschikte regering verdedigd.

'Fillon is de geschiktste persoon voor de job', zei het staatshoofd in een rechtstreeks op drie televisiezenders uitgezonden interview. 'Hij heeft mijn volle vertrouwen’, aldus Sarko die eraan toevoegde dat Fillon bekwaam is en dat de samenwerking goed verloopt.

Sarkozy herschikte zijn regering zondag in het licht van de verkiezingen in 2012 waarbij hij op een herverkiezing hoopt. Hij zei die regering 'behalve in onvoorziene omstandigheden' tot dan te willen behouden. 'Een zekere stabiliteit moet rust kunnen brengen aan een land wanneer het die nodig heeft', zegt Sarkozy.

Er werd lang gespeculeerd over een eventueel ontslag van Fillon die volgens opiniepeilingen populairder bleek dan de president.

Meerdere regeringsleden die een blok aan het been waren geworden moesten wel gaan, onder wie minister van Arbeid Eric Woerth die in opspraak is gekomen in de zaak-Bettencourt rond illegale partijfinanciering.