Gerets staat morgen in het Noord-Ierse Belfast voor zijn vuurdoop als bondscoach van Marokko. Op een laatste persconferentie maakte 'De Leeuw' alvast een ontspannen indruk. 'Deze Marokkaanse ploeg heeft een enorm potentieel', uitte Gerets alvast zijn vertrouwen.

De oefeninterland van Marokko in Noord-Ierland zal de geschiedenis ingaan als de eerste wedstrijd van Gerets als Marokkaans bondscoach. De Limburgse trainer die overal ter wereld, van Lier tot Saudi-Arabië, successen en lof oogste, staat voor een nieuwe uitdaging: Marokko naar de Afrika Cup in 2012 en het WK voetbal in 2014 loodsen.

'Als bondscoach kan ik meer in België zijn'
'Het is absoluut mijn ambitie om mij met Marokko voor beide toernooien te kwalificeren. De ploeg heeft enorm veel potentieel. Ik ben bondscoach van Marokko geworden door mijn hart te volgen. Dat heb ik ook gedaan toen ik voor Marseille en Galatasaray koos. Ik verwacht hier opnieuw in net diezelfde warme sfeer terecht te komen. Ik heb ook voor de job als bondscoach van Marokko gekozen om meer in België te kunnen zijn', verklaarde Gerets.

De ex-coach van onder andere Club Brugge en PSV blikt ook vooruit op de oefeninterland van woensdag. 'Ik hoop op een goede prestatie van mijn team in mijn eerste interland als bondscoach. Noord-Ierland is een erg stevige en fysieke ploeg, dat hebben ze bewezen tegen Italië. Ik ga deze wedstrijd vooral gebruiken om een aantal zaken uit te testen en enkele nieuwe spelers hun kans te krijgen. Het is aan hen om het mij zo moeilijk mogelijk te maken voor de volgende interlands.'

Geen Boussoufa
Marokko bekampt morgen om 20u45 Belgische tijd Noord-Ierland. Gerets kan geen beroep doen op de geblesseerde Mbark Boussoufa en El Hamdaoui (Ajax). Nacer Chadli, de Belgische Marokkaan die nog twijfelt voor welk land hij wil spelen, is er wel bij.

Lees een uitgebreid relaas over Gerets bij Marokko in Het Nieuwsblad van woensdag 17 november.