De leiding van Germinal Beerschot heeft op zijn raad van bestuur beslist dat trainer Glen De Boeck coach blijft bij het Antwerpse team. Dat heeft voorzitter Herman Kesters gemeld in een korte verklaring na afloop van de vergadering. Kesters blijft ook aan als voorzitter van de club.

Na een vergadering die vier uur had geduurd kwam Kesters naar buiten met een korte verklaring: 'Er verandert bij Germinal Beerschot niets op sportief, noch op bestuurlijk vlak. Binnenkort zal op een nieuwe raad van bestuur verder nagedacht worden over de toekomst van de club.'

Velen hadden vandaag een 'D-Day' verwacht op het Kiel, waar de interne en externe soap nu al lang aansleept. Trainer Glen De Boeck kreeg afgelopen weekend nog harde woorden te verduren van erevoorzitter Jos Verhaegen,  en ook Herman Kesters zit niet bepaald stevig meer op zijn stoel sinds de aanhoudende spanningen binnen het bestuur. Voorlopig krijgen beide heren dus nog de steun van het bestuur.

Germinal Beerschot presteert dit seizoen voorlopig onder de verwachtingen. De ploeg staat op een teleurstellende twaalfde plaats met dertien punten uit vijftien wedstrijden.