Bij Opel Antwerpen maakt de lokale directie van de autofabriek "zich ernstige zorgen over de blokkade die het ABVV ondertussen voortzet" nu ze vaststelt dat ook onderdelen voor andere fabrieken worden tegengehouden.

Dat zegt woordvoerster Ann Wittemans."Ondertussen worden niet enkel afgewerkte wagens tegengehouden maar ook componenten die bestemd zijn voor andere fabrieken", zegt Wittemans. Dat zou problemen kunnen opleveren voor de productie in andere fabrieken, en dat zal het Europese management willen voorkomen.

"Indien er wagens én componenten geblokkeerd worden, zal er ook geen materiaalbevoorrading naar Antwerpen meer zijn en zal de productie bijgevolg stilvallen in Antwerpen. Dit betekent dat de eerder gemaakte afspraken opnieuw op de helling komen te staan", aldus nog Wittemans.

Bij Opel Antwerpen werken nog ongeveer 1.320 werknemers. Zij kunnen normaal aan de slag blijven tot eind dit jaar en rekenen op een sociaal plan dat eerder al is onderhandeld. De blokkade aan de bedrijfspoorten ging maandagmorgen in. De actie is een initiatief van het ABVV en wordt niet gesteund door de andere vakbonden.