De Spaanse regionale krant Diario de Leon meent te weten hoe het parcours van de Ronde van Spanje van volgend jaar er uit zal zien. Dinsdag verklapte de krant uit de Spaanse regio Castilië en León dat het Baskenland in de laatste week van de Vuelta twee aankomsten zou krijgen.

De officiële voorstelling van het parcours van de Vuelta vindt pas plaats op 12 januari, maar de Spaanse krant Diario de Leon zou toch al beslag hebben kunnen leggen op het rittenschema. Dat de Ronde van Spanje met een tijdrit in Benidorm van start zou gaan en er een aankomst bergop in de Sierra Nevada zou zijn, was al langer geweten.

Maar de regionale krant publiceerde vandaag het nieuws dat de Vuelta na 33 jaar opnieuw het Baskenland zou aandoen. Bovendien krijgt die regio twee ritaankomsten, waarvan één op de top van Puerto de Ancares (12% in de laatste vijf kilometer).

De Vuelta zou vier aankomsten bergop en drie individuele tijdritten tellen, de koninginnenrit zou volgens de krant dan weer eindigen op de steile Alto de Naranco (11% in de laatse vijf kilometer).

Hoe het parcours er officiëel definitief zal uitzien, weten we pas op 12 januari.