Twee onbekende aria's van Vivaldi ontdekt in Edingen
Foto: rr
Musicologe Marie Cornaz heeft in het archief van de familie van Arenberg in Edingen twee onbekende aria's van Antonio Vivaldi ontdekt.

Marie Cornaz, conservator van de muziekcollectie van de Koninklijke Bibliotheek van België, bestudeert al tien jaar de collectie van de familie van Arenberg.

'Het gaat om een aristocratische familie die een grote invloed had in de achttiende eeuw', zegt Cornaz. 'Ze waren eigenaar van verschillende paleizen en kastelen, waaronder het Egmontpaleis in Brussel, en lieten daar vaak private concerten uitvoeren.'

De familie heeft nog steeds een uitgebreide collectie partituren en die bleken onder meer twee aria's van de Italiaanse componist Vivaldi te bevatten. Het gaat om stukken van een vooralsnog onvolledige opera. 'In Berlijn werden eerder al drie andere aria's aangetroffen', zegt Cornaz.

De partituren worden, samen met een aantal andere aria's van Vivaldi's tijdgenoten, uitgevoerd op 22 december in het Paleis voor Schone Kunsten. Het concert wordt verzorgd door het Belgische barokensemble Les Agrémens, onder leiding van Guy Van Waas, en de Amerikaanse mezzosopraan Vivica Genaux.