Kate Middleton nu al vergeleken met Lady Di
Foto: epa/afp
Door in het huwelijksbootje te stappen met de Britse troonopvolger prins William, neemt Kate Middleton een heel zware last op haar schouders. Ze moet namelijk in de voetsporen treden van de in Groot-Brittannië bijna heilige Lady Diana.

Meteen na de bekendmaking van de trouwplannen maken de Britse media Kate Middleton de balans al op tussen Lady Di en Kate Middleton. En merkwaardig genoeg komt Kate er als beste uit.

Zelfvertrouwen

In tegenstelling tot een blozende, verlegen 'Shy Di' komt Kate al vanaf het begin van de relatie met de prins erg zelfverzekerd over. Ze blaakt van zelfvertrouwen. Dat bleek uit haar repliek toen iemand zei dat ze geluk had om met een prins het bed te delen. 'Ik denk dat hij veeleer de gelukkige is', zei ze kordaat.

Leeftijdsverschil

Diana Spencer was dan ook nog maar pas 19 jaar toen ze trouwde met de 13 jaar oudere prins Charles. Kate is vijf maanden ouder dan haar verloofde en heeft al een universitair diploma (kunstgeschiedenis, red.) op zak. Volgens de Britse media bezit Kate dan ook meer 'wereldse wijsheid'.

Niet van adel

Diana Spencer was dan wel van adel, maar Kate komt wel uit een veel stabielere gezinssituatie. Haar ouders zijn wel nog samen, in tegenstelling tot de ouders van Diana, die al uit elkaar gingen toen ze nog heel jong was.

'Onder druk'

Volgens de Britse pers stond prins Charles ook meer 'onder druk' om een vrouw te vinden. Iedereen wist dat hij toen al verliefd was op Camilla Parker Bowles (zijn huidige vrouw, red.), maar zij voldeed niet aan de 'voorwaarden van het hof'. Daardoor koos hij maar voor Diana, want 'daar kon hij wel verliefd op worden'.

Prins William staat niet onder diezelfde tijdsdruk, hij vraagt zijn Kate puur uit liefde ten huwelijk. Hij is immers nog maar de tweede in lijn om de troon op te volgen.

Imago

Beide dames hebben een zo goed als vlekkeloos imago. Ze worden allebei beschouwd als 'warme, open vrouwen die hun man erg graag zien'. Beiden hebben altijd het belang van hun relatie met de media beseft. Eén klein minpuntje misschien voor Kate dan. Zij liet ooit vanachter een raam haar blote kont zien aan jongens van een andere school.