Wie is Kate Middleton?
Kate nu... Foto: epa
Catherine Elizabeth (Kate) Middleton werd op 9 januari 1982 geboren en is de oudste dochter van Michael Middleton en zijn vrouw Carole. Kate (28) groeide op in het Zuid-Engelse Bucklebury Berkshire, waar haar ouders een postorderbedrijf in feestspullen uitbaten.

Ze ging eerst naar de privéschool Marlborough College in Wiltshire om dan naar de Schotse universiteit St. Andrews in Fife te gaan. Daar leerde ze in 2001 prins William kennen en studeerde ze enkele jaren later af in de richting kunstgeschiedenis.

Kate had tot 2003 wel nog een andere vriend, maar die relatie liep eind 2003 op de klippen. Sindsdien is ze samen met William. In april 2004 werd het jonge koppel een eerste keer gespot op een skitrip in Zwitserland.

Onverwachts einde

Sinds 2005 begonnen de Engelse media druk te speculeren over een mogelijke verloving van de troonopvolger en zijn Kate, maar in april 2007 kondigde de BBC onverwachts het einde van de relatie aan. Drie maanden later waren alle brokken echter weer gelijmd. Ook dit jaar draaide de geruchtenmolen op volle toeren. In augustus en vorige maand stond er bijvoorbeeld in de Engelse krant The Daily Mail nog te lezen dat 'de verloving nabij was'.