Defour vermoedelijk opnieuw aan de aftrap in Rusland
Foto: Photonews
Steven Defour start waarschijnlijk in de basis tegen Rusland. Gillet zou weer het doel verdedigen.

De Rode Duivels werkten op het veld van derdeklasser White Star Woluwe hun tweede en laatste training op Belgische bodem in hun voorbereiding op de vriendschappelijke interland van woensdag in en tegen Rusland af.

De Belgische selectie, zonder de geblesseerden Axel Witsel en Kevin Mirallas, werkte op training een onderling oefenduel af en daarin liet bondscoach Georges Leekens alvast in zijn kaarten kijken. Standard-aanvoerder Steven Defour staat vermoedelijk opnieuw in de basis.

In de basiself opteerde 'Mac the Knife' voor Jean-François Gillet in doel, Van Buyten en Kompany centraal in de verdediging, Laurent Ciman op de rechtsachter en Jan Vertonghen op links. Op het middenveld moet Simons als buffer voor de verdediging spelen, waardoor Defour en Fellaini meer aanvallend uit de verf moeten komen.

Vooral voor Steven Defour is deze vermoedelijke basisplaats een bevestiging van zijn prestaties van de afgelopen weken. Op de flanken krijgen we dan Moussa Dembélé, helemaal hersteld van zijn enkelblessure, en Jonathan Legear, de laatste weken sterk op dreef bij Anderlecht. Legear moest op het einde van de training echter geblesseerd het oefenveld verlaten, maar zijn enkelblessure leek op het eerste zicht mee te vallen. Voorin moet Romelu Lukaku voor de doelpunten zorgen.

Dinsdagnamiddag (14u30) vertrekt de selectie naar het Russische Voronezh, waar ze woensdag om 17u00 (Belgische tijd) het Rusland van Dick Advocaat partij geven.