Parket bevestigt arrestatie verdachte
Foto: belga
Het Brusselse parket bevestigt dat er maandag in Luxemburg een man is opgepakt die in verband zou staan met de drievoudige roofmoord in Wemmel.

Het gaat om een man van Belgische nationaliteit die nog niet bekend was bij het gerecht en die rondreed met een van de wagens die zondagavond in Wemmel gestolen waren. Welke rol de man precies gespeeld heeft bij de feiten, is nog niet duidelijk. Het Brusselse parket is bijzonder karig met informatie, in het belang van het onderzoek.

De man werd maandag kort voor of na de middag opgepakt door de Luxemburgse politie. Die had hem teruggevonden dankzij het antidiefstalsysteem waarmee de wagen was uitgerust.

"Hij is al verhoord door de Luxemburgse politie, maar de inhoud van die verklaring kennen we nog niet", zegt parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur.

"Onderzoeksrechter De Troy heeft een Europees en internationaal aanhoudingsmandaat uitgeschreven, waarmee ook zijn uitlevering is gevraagd. Die kan wel nog verschillende dagen op zich laten wachten. Het is goed mogelijk dat er ondertussen een team Belgische speurders naar Luxemburg trekt om de man daar te ondervragen."

Parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur wenste verder weinig tot geen informatie te geven over het verloop van het onderzoek.

Hij kon wel ontkennen dat er al een tweede verdachte zou opgepakt zijn in Brussel, maar over de vondst van de tweede gestolen wagen wou hij geen commentaar geven. "Zolang we niet alle verdachten gearresteerd hebben, blijven we zeer discreet over het onderzoek."