De Belgische vastgoedbevak WDP wil Nederland uitbouwen tot een tweede thuismarkt in zijn portefeuille. Het kreeg er als eerste Belgische bevak het fiscaal gunstige FBI-statuut en opende een nieuw kantoor in Breda, zo meldt WDP dinsdag in een tussentijdse verklaring over het derde kwartaal.

"Naar de toekomst toe beoogt WDP een verdere groei op de Nederlandse logistieke markt, die dankzij de havenactiviteiten, de goede verbindingen met Duitsland en de aanwezigheid van vele hoofdkantoren van multinationals, een logistieke topmarkt vormt binnen West-Europa", stelt WDP in het persbericht.

Sinds 1 november heeft WDP het Nederlandse FBI-statuut, wat vergelijkbaar is met het bevak-statuut in België. In het nieuwe kantoor in Breda werd "een versterkt Nederlands team" ondergebracht. De waarde van de Nederlandse portefeuille van WDP is ondertussen opgelopen tot zowat 175 miljoen euro, met de oplevering van een logistiek platform voor versevoedingsgroep Ter Beke in Nijmegen als voorlopig laatste wapenfeit.

Tijdens het derde kwartaal boekte de vastgoedbevak een netto courante winst van 10 miljoen euro, ruim 5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. WDP houdt vast aan zijn prognose voor het volledige boekjaar: een resultatenvork van 37 tot 39 miljoen euro. Het dividend over 2010 zou stabiel blijven tegenover 2009.