Eén op vijf Kinepolis-klanten keek naar 3D-film
Foto: rr
Van alle tickets die Kinepolis in het derde kwartaal verkocht, was één op de vijf voor een 3D-film. De bioscoopgroep trok 4,4% meer bezoekers dan een jaar eerder.

Kinepolis kreeg tijdens de eerste negen maanden van dit jaar 15,8 miljoen bezoekers over de vloer gekregen.

In het derde kwartaal alleen steeg het aantal Kinepolis-bezoekers met 3,5 procent tot 5,5 miljoen, dankzij films als "Inception", "Twilight 3: Eclipse" en "The Expendables", en in Vlaanderen "Adem" en "Zot van A".

Meer dan 1 miljoen mensen zagen dus een film in 3D. Die categorie kende de voorbije maanden een enorme doorbraak, met als meest succesvolle toppers "Toy Story 3", "Shrek Forever After" en "The Last Airbender".

De groei van Kinepolis is vooral een Belgisch verhaal. januari tot en met september kreeg Kinepolis in België 7 miljoen bezoekers, 9,6 procent meer dan een jaar eerder. Frankrijk ging maar licht vooruit, terwijl Spanje en Zwitserland minder filmliefhebbers lokten.

Verwachte toppers in de komende maanden zijn onder meer "Harry Potter and the Deadly Hollows", "Narnia 3" en "Meet the Parents: Little Fockers". In Vlaanderen komen "Smoorverliefd" en "Frits en Freddy" in de zalen.