Verdachte opgepakt na gezinsmoord in Wemmel
De politie gaf een robotfoto van een van de daders vrij. Foto: vrt
In de zaak van de drievoudige moord in Wemmel heeft de politie maandag een eerste verdachte opgepakt. De man werd in Luxemburg aangetroffen achter het stuur van een van de gestolen wagens van de familie De Vleeschouwer.

De Wemmelse advocaat Michel De Vleeschouwer (57), zijn vrouw Françoise (48) en hun zoon Nicolas (21) werden zondagavond het slachtoffer van een brutale moordpartij. Volgens het parket ging het om een uit de hand gelopen autoverkoop.

Zoon Nicolas had zijn BMW te koop gesteld en zondag had hij een afspraak met de kopers. Die ontmoeting liep klaarblijkelijk uit de hand. 

Alle slachtoffers bevonden zich samen in een bureau toen ze met verschillende schoten in het hoofd neergeschoten werden. Zowel de advocaat, zijn echtgenote als hun zoon stierven ter plekke aan hun verwondingen.

De vriendin van de zoon, een Belgische van Turkse origine, overleefde de aanslag als enige. Ze raakte zwaardgewond aan het hoofd, maar kon wel nog verhoord worden.

Robotfoto

Op basis de verklaringen van het 22-jarige meisje kon een robotfoto van een van de verdachten opgesteld worden. Het gaat om een man van het Afrikaanse type, met een lichte huid, die 1,80 meter groot is en Frans spreekt. Hij heeft een snorretje en kort haar. Tijdens de feiten droeg hij klassieke kleding en een zwarte jas.

Volgens de eerste verklaringen van de vriendin zouden er twee daders zijn, maar het Brusselse parket sluit in dit stadium van het onderzoek niet uit dat er meer dan twee daders zijn.

Verdachte opgepakt

Of de man die in Luxemburg gearresteerd werd een van de daders van de gezinsmoord is, is nog niet duidelijk. Hij werd wel aangetrofen aan het stuur van een van de gestolen wagens van de familie.

De daders gingen er na de moord vandoor met twee Mercedessen van het gezin De Vleeschouwer. De BMW van zoon Nicolas, waarvoor de daders eigenlijk ter plaatse kwamen, namen ze niet mee.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig