De West-Vlaamse derby tussen Zulte-Waregem en Kortrijk eindigde op 1-1. Zulte kwam in een leuke tweede helft voor, Kortrijk verdiende een doelpunt. Maar de gelijkmaker werd gescoord vanuit buitenspel.

De eerste helft van de laatste wedstrijd van de heenronde was niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen toonden wel veel goede wil, maar leken onmachtig om de tegenstander te ontwrichten. Echt grote kansen zagen we dan ook niet, Zulte-Waregem was wel de gevaarlijkste ploeg met kleine mogelijkheden voor Matton, Hyland en Habibou. 0-0 was de logische ruststand.

Hoe saai de eerste helft was, zo levendig de tweede. Al meteen na de pauze knalde Rossini op de paal, vijf minuten later brak Habibou de ban voor Zulte-Waregem. De snelle spits sneed naar binnen, zijn schot vloog via een Kortrijks been over doelman Lahaye, de vervanger van Verbauwhede. 1-0 en het vuur helemaal in de match.

Kortrijk ging heel fel op zoek naar de gelijkmaker. Een knal van Messoudi ging maar net naast, Rossini kopte van dichtbij naast het doel. Ook Mboyo miste een unieke mogelijkheid, hij faalde alleen voor Bossut.

Kortrijk bleef doorgaan, met mooie combinaties en snel voetbal. Maar in de afwerking ging het mis. Ook een cadeautje van Mareval kon Rossini niet verzilveren, Capon stuitte ook op Zulte-doelman Bossut.

Een kwartier voor tijd leek de Kortrijkse storm te gaan liggen, Zulte-Waregem kon er weer af en toe uitkomen. Maar Habibou, Chevalier en Bokila vergaten de wedstrijd te beslissen.

Uiteindelijk kwam de Kortrijkse gelijkmaker vijf minuten voor tijd uit de lucht vallen. Ibou zette tussen twee man voor, Mboyo kopte binnen, weliswaar vanuit buitenspel.

 Geen van beide ploegen kreeg er nog een slotoffensief uit. Al bij al is de puntendeling een terechte uitslag. Al schieten de ploegen er niet mee op in het klassement. Zulte-Waregem blijft elfde, Kortrijk nestelt zich naast Club Brugge op de zevende stek.