Ouders van Maddie McCann schrijven boek
Foto: ap
De ouders van de meer dan drie jaar geleden in Portugal verdwenen Madeleine McCann gaan een boek schrijven over de zoektocht naar hun dochter. Het boek, met de titel 'Madeleine', zal op 28 april 2011 verschijnen, zo deelt uitgever Transworld zondag in Londen mee.

De opbrengst van de verkoop zal naar een fonds gaan dat de familie heeft opgericht om de zoektocht naar 'Maddie' te financieren.

'De reden waarom ik dit boek geschreven heb, is simpel: om een beschrijving van de waarheid te laten zien', zei Kate McCann, de moeder van Maddie. 'Voor ons is er niets belangrijkers dan ons klein meisje terugvinden'.

Haar man Gerry verklaarde dat hij hoopt dat het boek kan helpen bij het oplossen van de zaak. 'Onze hoop is dat mensen die nuttige informatie hebben - bewust of onbewust - zich melden.'

De toen bijna vierjarige Maddie verdween in de avond van 3 mei 2007 uit het vakantiehuis dat haar ouders in Praia da Luz in de Portugese Algarve hadden gehuurd. Het ouderpaar dineerde op dat moment wat verderop met Britse vrienden. De daaropvolgende zoekactie kon rekenen op erg grote aandacht van de media.