Sven Nys: 'Mijn momenten uitgekozen'
Foto: *
De 250e wedstrijd in de geschiedenis van de Superprestige kreeg met Sven Nys de negenvoudige eindwinnaar als triomfator. Zijn zesde seizoenzege leverde de Belgische kampioen in Hamme-Zogge ook de leiding op in de tussenstand.

'Dat laatste is een leuke bonus, maar daarmee was ik tijdens de wedstrijd helemaal niet bezig', verklaarde Nys. 'Ik zit gewoon in een uitstekende periode en wil die benutten om zoveel mogelijk te winnen.

Momenteel lukt dat ook in omstandigheden die me niet helemaal liggen. Lange loopstroken zijn niet mijn ding. Mede daarom ben ik bewust rustig gestart. Ik wilde het allemaal even aankijken en constateerde dat ik niet eens veel terrein moest prijsgeven. In de voor mij betere stroken heb ik de kloof dan gedicht en op dezelfde stroken koos ik vervolgens mijn momenten uit om de concurrenten onder druk te zetten', aldus de Belgische kampioen.

'In de slotronde had ik een goed antwoord op de verwachte versnelling van Vantornout tijdens het lopen. Op de trap nam ik het commando weer over om dan aan de materiaalpost zelf met een laatste versnelling uit te pakken. Even verloor ik nog mijn evenwicht in de zandstrook, maar bij het opdraaien van de laatste rechte lijn had ik een tiental meter voorsprong.
 
Met Gavere en Gieten volgen de komende twee weken crossen waar ik mijn leidersplaats kan verdedigen. Iedereen weet dat ik heel graag een tiende Superprestige op mijn palmares wil, maar ze zullen het me zeker niet makkelijk maken.'