Sven Nys heeft in Hamme-Zogge de derde Superprestigemanche van het seizoen gewonnen. Hij rekende in de laatste ronde af met zijn medevluchters Vantornout en Albert. Omdat Zdenek Stybar pas zesde werd, is Nys ook de nieuwe leider in de SP-stand.

Het parcours in Hamme-Zogge lag er verschrikkelijk bij. De zandbak was herschapen tot een modderpoel, ook andere stroken met diepe modderstroken en grote plassen waren niet van de poes.

Iedereen was een beetje onder de indruk. Na de eerste ronde zagen we een verrassende kopgroep. De twee Sunwebs, Vantornout en Vanthourenhout, en Bart Aernouts reden voorop. Een pelotonnetje favorieten volgde op 25 seconden. Maar ze lieten niet zomaar begaan.

Stybar probeerde als enige de zandbak door te rijden, maar slaagde niet in zijn opzet. De wereldkampioen leek niet zo sterk als de laatste weken.

Halfkoers bleef enkel Klaas Vantornout van de eerste koplopers over. Hij was bijgehaald door Niels Albert. Later kwam ook Sven Nys aansluiten.

De drie maakten er een mooie en spannende strijd van. In de laatste ronde moest Albert als eerste afhaken, Nys hield in de loopstroken stand tegen de sterkere loper Vantornout en bleef hem in de eindsprint voor.

Nys pakte zijn eerste Superprestigezege van het seizoen, zijn vierde overwinning op een rij. Stybar werd zesde, en dus neemt Nys de leidersplaats in de Superprestige over van de Tsjech.


Samenvatting

Reactie Sven Nys

Reactie Klaas Van Tornhout

Reactie Niels Albert