Na overwinningen in Ruddervoorde en in Zonhoven kwam de leider in Hamme-Zogge niet verder dan de vierde plaats. De winst was voor de Nederlander Stan Godrie, zijn eerste van het seizoen. Laurens Sweeck behield wel de leidersplaats.

Vier rondjes slechts moesten de juniores afwerken op het zware maar wel berijdbare parcours van de gemeente aan de Durme. In de eerste ronde duldde Godrie nog het gezelschap van Diether en Laurens Sweeck en van Douwe Verberne maar daarna ging hij resoluut alleen door. Geen tegenstander die hem nog een strobreed in de weg kon leggen.

Diether Sweeck ging nog in de achtervolging en hield er de tweede plaats aan over. Voor de derde plaats moest zijn broer Laurens in de spurt het hoofd buigen voor Verberne. Na alweer een slechte start en een dappere achtervolging wist Jens Vandekinderen nog de vijfde plaats te pakken.

In de tussenstand heeft Laurens Sweeck na drie wedstrijden een voorsprong van vier punten op zijn broer Diether. Stan Godrie en Daan Soete, die in Hamme-Zogge op de veertiende plaats bleef steken, volgen al op vijftien punten. De juniores mogen hun twee slechtste resultaten wel laten vallen voor het eindklassement.