Veertig I Love Technofans onder invloed achter het stuur
Foto: Dominique Dierick
De federale wegpolitie Oost-Vlaanderen onderschepte veertig autobestuurders die onder invloed van alcohol of drugs van of naar de feesteditie van I Love Techno in Flanders Expo reden. De wegpolitie controleerde tussen zaterdagavond 23 uur en 7 uur zondagochtend.

De 48 leden van de wegpolitie voerden 503 ademtesten uit, waarbij drie bestuurders zoveel gedronken hadden dat ze hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen verloren. 36 andere bestuurders kregen een rijverbod van twaalf uur en zes anderen een verbod tot sturen voor zes uur.

De speekseltesten verraadden dat vier personen drugs gebruikten voordat ze achter het stuur plaatsnamen. Het parket trok hun rijbewijzen dan ook voor vijftien dagen in. Overigens werden 27 personen aan de speekseltesten onderworpen, zij vertoonden lichamelijke tekens van drugs achter het stuur.

Verder werden acht pv's opgesteld voor drugsbezit. Eén iemand werd gerechtelijk gearresteerd en een voertuig is in beslag genomen. De politie nam onder meer 52 gram cocaïne, 30 gram marihuana en twee lsd-strips in beslag. Eén iemand had een verboden wapen zak