Barcelona verslaat Villarreal met 3-1 in Spaanse topper
Foto: Belga
Barcelona staat voorlopig opnieuw aan de leiding in de Spaanse Primera Division na een mooi overwinning tegen Villarreal, de derde in de rangschikking en Europese tegenstander van Club Brugge.

Barcelona versloeg in het eigen Camp Nou Villarreal met 3-1. David Villa opende na 22 minuten de score voor de landskampioen, maar vier minuten later maakte Nilmar er na een knappe slalom 1-1 van. In de tweede helft ontbond Lionel Messi opnieuw zijn duivels. Met een stifter over doelman Diego Lopez bracht de Argentijn na 59 minuten de Catalanen opnieuw op voorsprong en met zijn tiende doelpunt van het seizoen beslechtte hij het pleit in de slotfase.

Barcelona komt dankzij deze mooie overwinning alleen aan de leiding in Spanje, met twee punten voorsprong op eeuwige rivaal Real Madrid. De concurrenten uit Madrid brengen morgen nog wel een bezoek aan Sporting Gijon. 'De Koninklijke' zal er alvast een warm onthaal krijgen. De trainer van Gijon liet deze week immers weten dat hij Real-coach Mourinho 'een echte schoft' vindt en het niet zal nalaten dit hem ook in het gezicht te herhalen.