Christian Brüls heeft een bleek Westerlo in de slotseconden tegen een onmondige thuisploeg een gevleide vierde uitzege bezorgd. Doelman De Winter had zijn team eerder van een beschamende nederlaag bespaard.

De eerste helft kon weinig boeien. Sporting trok vrij driftig van stapel, drukte met horten en stoten zonder echter te dreigen. Geel-blauw overtuigde evenmin, ving een krasselende thuisploeg wel keurig op doch deelde amper twee uppercuts uit via een vrijschop van Iakovenko en een vlijmscherpe uitval van Henrique. Op het halfuur kopte Losada de eerste kans voor Charleroi een meter over het doel. De Carolingers bleven almaar breien, terwijl Iakovenko en co amper tempoveranderingen doorvoerden.

De Kervel en Henrique bestookten na de rust even de muit van Baguette. De mooiste kans viel een opgerukte Mravac even na het uur te beurt, zijn kopbal flitste rakelings naast het doel. De gasten speelden met het vuur en mochten voor doelman De Winter een kaars branden. Maar finaal veroverden ze toch met de volle buit. Op aangeven van Henrique zette invaller Brüls met een vlamschot de Waalse netten bol.

Lees het volledig verslag in Het Nieuwsblad van zondag 14 november!

Herbeleef de partij hier fase per fase!