Club Brugge kon zaterdagavond eindelijk nog eens winnen. De West-Vlamingen wonnen thuis een beladen duel tegen Lierse met 2-0. Ronald Vargas en Simaeys zorgden voor de doelpunten. Bij de bezoekers kreeg Frans een lichte rode kaart na een trekfout op Kouemaha. Hoefkens miste de daaropvolgende strafschop.

De zenuwen stonden strak gespannen in het Jan Breydelstadion na de supportersactie tijdens de training van vrijdag. Het gure weer en de slechte staat van het veld beloofden alvast niet veel goeds. Sonck aasde op revanche nadat hij geen contractverlenging kreeg bij Club.

De West-Vlamingen gingen echter sterk van start en kwamen na dertien minuten op voorsprong via wie anders dan Ronald Vargas. Eiji Kawashima ging niet vrijuit op de vrije trap van de Venezolaan die voorbij alles en iedereen in doel zeilde. Club had daarna via Karel Geraerts en Dorge Kouemaha kansen op de 2-0 maar de paal en Garry De Graef hielden Lierse in de wedstrijd. Geraerts trapte een huizenhoge kans over doel. De Pallieters konden enkel dreigen via Wesley Sonck maar de voormalige Bruggeling was niet altijd bij de les. Razinski kon bijna profiteren van een slechte terugspeelbal van Vargas, maar Stijnen was goed uitgekomen.

Simaeys vlak na de rust


Vlak na de pauze was het dan toch een tweede keer raak voor Club. Na een goede actie en dito voorzet van Marcos Camozzato werkte Simaeys de bal in twee tijden over de doellijn. Lierse reageerde meteen maar El Gabas stuitte alleen voor Stijnen op de vuisten van de Club-goalie. De thuisploeg zocht naar het derde doelpunt. Vargas knalde op de paal, Kouemaha kon de rebound voor een leeg doel niet benutten. Aan de overkant dreigden opnieuw Radzinski en Sonck.

Een kwartier voor tijd ging Frédéric Frans aan de trui van Kouemaha hangen in de zestien en de aanvoerder werd hiervoor streng bestraft met een rode kaart. Hoefkens mocht aanleggen vanop de stip, maar Kwashima koos de goede hoek. Hoefkens mist zo al zijn tweede strafschop dit seizoen. De partij bloedde dood, uitblinker Vargas strandde nog twee keer op de Japanse doelman van Lierse.

Het opgeluchte Jan Breydelstadion gaf de Club-spelers toch een applaus voor de broodnodige overwinning.

Lees het volledig verslag in Het Nieuwsblad van zondag 14 november!

Herbeleef de partij hier fase per fase!