Een man die zich toegang wist te verschaffen tot de e-mailaccount van Sarah Palin, de voormalige kandidaat voor het vicepresidentschap van de Verenigde Staten, is vrijdag tot een jaar en een dag celstraf veroordeeld. De rechter stelde voor dat David Kernell (22) zijn straf in een reïntegratiehuis uitzit.

Kernell studeerde economie aan de Universiteit van Tennessee toen hij de e-mailaccount van Palin wist te kraken. Hij verspreidde het wachtwoord en het privételefoonnummer van Palin op internet. Het voorval vond in 2008 plaats, ten tijde van de campagnes voor de presidentsverkiezingen.

'Watergate'

Op haar Facebookpagina vergeleek Palin wat haar overkwam met het Watergate-schandaal in 1972, toen een inbraak in het hoofdkwartier van de Democraten leidde tot het aftreden van de Republikeinse president Richard Nixon.

'Zoals Watergate ons heeft geleerd, we verwerpen het illegaal inbreken in de privécommunicatie van kandidaten voor politieke intriges, in een poging een verkiezing te doen ontsporen', aldus het Facebook-bericht.