Gijon-trainer: 'Mourinho is een schoft'
Foto: Reuters
Sporting Gijon ontvangt zondag Real Madrid op de elfde speeldag in de Spaanse competitie. Real-trainer José Mourinho is geschorst en zal van op de tribunes moeten toekijken. Dat vindt Manuel Preciado, coach van Gijon, helemaal niet erg. "Ik zou hem tussen de harde supporterskern zetten", verklaarde hij.

Preciado vindt Mourinho immers 'een schurk, een schoft en een slechte collega'. In september had Mourinho de coach van Gijon ervan beschuldigd dat hij in de uitwedstrijd bij Barcelona niet zijn sterkste team had opgesteld en dat is Preciado duidelijk niet vergeten. 'Wie denkt die kerel wel dat hij is? Hij heeft geen respect voor een klein team als Sporting. Ik heb een afkeer van die man en zal hem dat in zijn gezicht zeggen ook.'

Mourinho werd vrijdag voor twee wedstrijden geschorst omdat hij woensdag tijdens de bekerwedstrijd tegen Murcia de scheidsrechter beledigd had. Het was Mourinho's eerste rode kaart in Spanje. Bij de bookmakers kan je gokken hoeveel keer Mourinho dit seizoen weggestuurd zal worden. In de twee jaar dat hij coach was van Inter Milaan was dat acht keer het geval. Mourinho staat met Real op kop in de Primera Division, maar bij "de Koninklijke" beginnen ze zich wel stilaan zorgen te maken over de schade die de uitlatingen en provocaties van hun trainer aan het imago van de club teweeg kunnen brengen..