Iljo Keisse: 'Zal zesdaagse van Gent met heel speciaal gevoel rijden'
Foto: Isosport
Vrijdag besliste het Hof van Beroep dat Iljo Keisse opnieuw competitief mag koersen. Niets staat de Gentenaar nu nog in de weg om 'zijn' zesdaagse te rijden, die dinsdag 23 november van start gaat in het Kuipke. 'Ik zal de Zesdaagse met een heel speciaal en warm gevoel rijden', reageerde Keisse.

'Ik heb via mijn raadsman vrijdagnamiddag het heuglijke nieuws gekregen. Ik ben meer dan opgelucht dat ik weer renner ben. Jammer dat uitspraak niet definitief is, maar ik ben hier wel al best tevreden mee', vertelde Keisse opgelucht.

De wielrenner heeft een moeilijke periode achter de rug. 'Het was een uitgebreid dossier geworden dat mijn raadsmannen perfect behandeld hebben. Ik ben hen daar erg dankbaar voor. Het wordt mentaal en fysisch een heel zware zesdaagse. Ik heb immers een lastige periode achter de rug.'

'Met de steun van het publiek'


'Sinds juli mocht ik niet meer koersen. Ik heb dan ook bepaalde dagen geen fiets aangeraakt, kreeg af te rekenen met een achillespeesblessure en kende ongelooflijk zwarte momenten. Hoe sterk ik aan de start ga staan is ook voor mij een open vraag. Ik zal het moeten doen met de steun van het publiek, de adrenaline en het gevoel van het prille vaderschap', blikt de lieveling van het Gentse publiek vooruit.

'Met wie ik graag rondjes zou rijden? Dat zal ik straks wel bepreken met Patrick Sercu. Ik wou daar eerder nog niet aan denken. Wat als ik toch geschorst zou zijn? Gelukkig liep het allemaal anders', besloot Keisse.