Bois Sauvage verkoopt grootste deel van aandelen Tessenderlo
Tessenderlo Chemie gaat in beroep tegen de beslissing van de deputatie. Daardoor moet de Vlaamse minister van Leefmilieu over de vergunning oordelen.Mine Dalemans
Foto: © Mine Dalemans
Om zijn schuldpositie verder af te bouwen heeft de holding Bois Sauvage nagenoeg zijn hele participatie in chemiegroep Tessenderlo van de hand gedaan.

Samen met de afbouw van zijn participatie in vastgoedbevak Cofinimmo en de eerder aangekondigde verkoop van het belang in Bank Degroof heeft de Brusselse holding nu een netto schuldpositie van 40 miljoen euro. Begin dit jaar was dat nog 249 miljoen euro.

Dat leert een persbericht dat Bois Sauvage vrijdag na beurstijd publiceerde. Dat de holding boven onder andere Recticel en Neuhaus volop werk aan het maken was van de afbouw van zijn schuldpositie, was al langer bekend. Maar deze herfst schakelde de Brusselse holding een versnelling hoger.

Begin oktober verkocht de groep haar belang van 14 procent in Bank Degroof aan de holding Cobepa en aan de familie Cigrang voor ongeveer 180 miljoen euro.

Nu doet Bois Sauvage dus ook het grootste deel van zijn belang van ongeveer 4 procent in chemiegroep Tessenderlo en een deel van zijn participatie in de vastgoedbevak Cofinimmo van de hand. Daardoor wordt de netto schuldpositie van Bois Sauvage teruggebracht naar 40 miljoen euro, tegen 249 miljoen euro begin dit jaar.

De intrinsieke waarde van het aandeel bedraagt nu 302 euro, wat een premie van 52 procent suggereert ten opzichte van de 198 euro waartegen Bois Sauvage vrijdag sloot op Euronext Brussel.