G4S, naast Brink’s het enige bedrijf in België dat waardentransport van geld doet, bekijkt dit weekend op welke manier klanten uit de nood kunnen worden geholpen. Dat zegt het bedrijf in een reactie op de faillissementsaanvraag van haar concurrent. Er wordt ook bestudeerd of er eventueel personeel kan overgenomen worden.

G4S kreeg van klanten alvast de vraag om hen uit de nood te helpen, nu Brink’s de boeken neerlegt. 'We bereiden dit weekend onze strategie voor. Maandag zullen we meer weten, bijvoorbeeld of we extra personeel moeten inzetten', aldus een woordvoerder.

G4S heeft 70 à 75 procent van het cashtransport in handen, de rest is voor Brink’s.

Ook de banken evalueren de zaken. BNP Paribas Fortis zei eerder vrijdag al slechts minimale hinder te verwachten. ING van haar kant zegt op alle mogelijke scenario’s te zijn voorbereid. Volgende week neemt de bank beslissingen. Noemenswaardige problemen ondervond de bank de afgelopen week niet. Door intern te recycleren kon het overgrote deel van de automaten operationeel blijven.

Personeel aannemen, geen overname

G4S zegt ook te bekijken om, bij het uitspreken van het faillissement, zoveel mogelijke mensen van Brink’s over te nemen. Van een overname van het bedrijf is evenwel geen sprake.

Over hoeveel mensen aan de slag zouden kunnen doet het bedrijf geen uitspraak. Er circuleren geruchten over een 200-tal mensen. "Dat kunnen er meer zijn, dat kunnen er minder zijn. Dat kunnen we nog niet bevestigen", klinkt het.