Wereldkampioen veldrijden Zdenek Stybar verdedigt zondag in Hamme-Zogge zijn leidersplaats in de Superprestige. Dat maakte zijn team Telenet-Fidea vrijdag bekend. De Tsjech moest donderdag omwille van rugperikelen forfait geven voor de Jaarmarktcross in Niel, bleef de hele dag van de fiets en beperkte hij zich tot een bezoek aan zijn dokter en zijn kinesist.

'De blokkage in mijn rug werd behandeld en ik heb een reeks speciale oefeningen gedaan om de rug te ontlasten. De problemen zullen hiermee niet helemaal van de baan zijn, dat is onmogelijk, maar zondag start ik', aldus de wereldkampioen.

'Niet starten in de zware veldrit in Niel was de juiste beslissing of ik zou mijn kwetsuur zeker hebben verergerd. Nu heb ik de noodzakelijke oefeningen kunnen doen en rusten. Vandaag vrijdag werk ik een gewone training af, deze namiddag word ik opnieuw verwacht bij de kinesist. We doen ons best om zondag zo sterk mogelijk voor de dag te komen, maar het is afwachten in welke mate dat zal lukken. Ik kan enkel mijn best doen', klinkt het bij Stybar, die de eerste twee manches van de Superprestige in Ruddervoorde en Zonhoven won.