Het is sinds gisteren hevig aan het regenen en waaien. Na de herfststorm is grote schade echter uitgebleven. In Opglabbeek geraakten wel twee mensen gewond.

Een man uit Boom en een man uit Turnhout waren nog maar net op het recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek aangekomen toen ze onder een boom terechtkwamen. Ze zijn met verwondingen aan hoofd en benen naar het ziekenhuis gebracht. Ook twee stacaravans, een voortent en een tuinhuisje geraakten beschadigd.

In Gingelom rukte een omgewaaide boom de elektriciteitskabels af, in de Irisstraat in Sint-Truiden waaide een gedeelte van een dak weg. In Kiewit-Hasselt werd het dak van de kerk beschadigd en in Ham waaide de schoorsteen van een huis.

Een groot deel van de gevel van het Hof Van Cortenbach, een historisch 16e-eeuws gebouw in Mechelen, ingestort. De brokstukken kwamen op een auto terecht, maar de bestuurder raakte niet gewond. In 's Gravenwezel en Schoten vielen er bomen op de weg, de brandweer moest ook bomen ruimen in Merksplas en Oud-Turnhout. Verder was er lichte wateroverlast onder meer in Lier, Brecht, Malle en Westerlo.

De brandweer heeft in Eeklo de bekleding van de zijgevel van een huis moeten vastmaken, die was losgekomen door rukwinden. In Sint-Niklaas is een straat ondergelopen door een verstopte riool.

In Brussel moest de brandweer een aantal omgevallen bomen, lichtreclames en reclameborden opruimen.