De Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv en de krantenuitgevers Rossel (Le Soir) en Roularta (Knack, Trends, Le Vif/L’Express) bekijken het verkoopdossier van Belgische Distributiedienst (BD), de marktleider in ongeadresseerde reclame en huis-aan-huisbladen in ons land en dochter van de Nederlandse postgroep TNT.

Eind deze zomer raakte bekend dat TNT af wou van zijn Belgische dochter. Het eigenlijke verkoopproces begon enkele weken geleden. ING adviseert TNT bij de verkoop.

Een vijftigtal bedrijven zouden hun interesse hebben getoond. Geïnteresseerde partijen moesten naar verluidt al een eerste, indicatieve bieding op tafel leggen. In de tweede ronde worden zowel binnen- als buitenlandse partijen gesignaleerd.

Onder meer Rossel en Roularta zouden in het proces betrokken zijn. BD distribueert al sommige publicaties van Rossel (Vlan) en Roularta (De Streekkrant, De Weekkrant, Tam Tam). De twee groepen wilden geen commentaar kwijt.

Ook Gimv is betrokken, luidt het. In het geruchtencircuit duiken tevens de namen van Spir (groep Ouest-France) en de Nederlandse private- equitygroep Gilde op, co-eigenaar van Betafence (ex-Bekaert Fencing).

BD verdeelt jaarlijks via zijn 27 regionale depots ruim 4 miljard folders, catalogi, kranten en productstalen over alle Belgische brievenbussen. Het heeft daarmee driekwart van de ongeadresseerde Belgische post in handen. De overige 25 procent is in handen van grote concurrent Bpost. Een overname van BD door de Belgische post is om concurrentieredenen uitgesloten. Europa zou het verbieden.