In het centrum van Ieper zijn zowat 50 mensen geëvacueerd na een uitslaande brand in een opslagplaats van een voormalig schoolgebouw. Dat bevestigt de politie van de zone Arro Ieper. Niemand raakte gewond, maar er was wel behoorlijk wat materiële schade. De brand werd mogelijk aangestoken.

Iets over half twee vrijdagmorgen werd bij de hulpdiensten alarm geslagen voor een uitslaande brand in een oud schoolgebouw in de schaduw van de Sint-Niklaaskerk, in het hart van de stad Ieper. Bij aankomst stelde de brandweer vast dat het vuur woedde in een halfopen opslagruimte op de koer van de vroegere stadsschool.

Een grote hoeveelheid opgeslagen materiaal en één personenwagen gingen in vlammen op. Uit voorzorg werden ongeveer 50 mensen uit de buurt geëvacueerd, het merendeel van hen waren leerlingen van een school uit het Schotse Edinburgh die naar aanleiding van Wapenstilstand in Ieper logeren.

Het parket van Ieper stuurde een branddeskundige om de oorzaak van de brand te achterhalen. Mogelijk werd het vuur aangestoken. Dat zou verklaren waarom de blussers bij aankomst geconfronteerd werden met een uitslaande brand die zich uitstrekte over een breedte van enkele tientallen meters.