In Kortrijk zijn donderdagavond enkele tientallen bewoners van de Wagenmakersstraat geëvacueerd nadat een depressieve man ermee had gedreigd zijn woning te laten ontploffen. Dat bevestigt de lokale politie. De man kon na een tijd onderhandelen uiteindelijk worden overmeesterd door het arrestatieteam van de lokale politie.

Rond 19 uur liep bij de politie een verontrustend telefoontje binnen van een man die ermee dreigde de gaskraan open te zullen zetten en zo zijn huis in de Wagenmakersstraat te laten ontploffen. De hulpdiensten namen geen risico en besloten de buurt onmiddellijk te evacueren.

Samen met een vriend van de man probeerde de politie enkele uren lang om de depressieve bewoner op andere gedachten te brengen. Toen dat niks opleverde, werd het Tares-team van de lokale politie opgevorderd. Korte tijd later viel het arrestatieteam de rijwoning binnen. De bewoner, die zich in de kelder had verschanst, kon vrij makkelijk worden ingerekend.

De man had de gaskraan niet opengedraaid, zoals hij eerder had aangegeven. Hij bleek wel overgoten met een ontvlambaar product. Tijdens z'n arrestatie raakte de bewoner lichtgewond. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.