Op het strand van 's-Gravenzande is in de nacht van donderdag op vrijdag een stoffelijk overschot gevonden. Het gaat volgens de Nederlandse politie vermoedelijk om het lichaam van de vermiste Poolse machinist van de sleepboot Fairplay 22, die donderdagmiddag op de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland omsloeg in zwaar weer. De Belgische kapitein van de sleepboot blijft nog vermist.

De Nederlandse politie is langs de kust een zoektocht begonnen naar de Belg. Mogelijk bevindt hij zich nog in het schip, maar de bergers gaan ervan uit dat hij niet meer leeft. De hulpverleners zoeken met een helikopter en auto’s de vloedlijn tussen Hoek van Holland en Scheveningen af, voor het geval de kapitein uit het schip is geslagen.

Voordat duikers het omgeslagen schip binnen kunnen gaan, dient de Fairplay gestabiliseerd te worden met een drijvende kraan. Door de harde wind is het zeer lastig om de sleepboot met kabels stabiel te krijgen.

Drie andere opvarenden van het schip werden kort na het kapseizen gered. Ze zijn met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. Het gaat volgens de politie om een 19-jarige Rotterdammer, een 37-jarige man uit het dorp Hippolytushoef (Noord-Holland) en een 37-jarige Pool.

De sleepboot van het sleepbedrijf Fairplay Towage, was bezig met het binnenslepen van ferry Stena Britannica van Stena Line. De precieze oorzaak van het incident is nog niet bekend, maar vermoedelijk is de sleper in de problemen gekomen door het stormachtige weer.

Na het kapseizen werd de Fairplay op aanraden van deskundigen naar rustiger vaarwater gesleept, omdat de wind draaide en in kracht toenam. Hierdoor werd de locatie te onveilig voor de reddingswerkers.