Advocaat vraagt vrijlating vader Younes
Foto: photo news
Advocaat Xavier Magnée heeft vandaag gezegd dat hij vrijdag voor de raadkamer van Doornik de vrijlating zal vragen van zijn cliënt Mohamed Jratlou. Jratlou wordt in verdenking gesteld voor de dood van zijn zoontje Younes.

De vierjarige kleuter verdween in de nacht van 25 op 26 oktober 2009 uit zijn woning in Le Bizet. Pas op 10 november werd zijn lichaam in de Leie teruggevonden. Gisteren werden beide ouders aangehouden. Ze zijn in verdenking gesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen zonder de intentie te doden, maar ontkennen de feiten. De raadkamer beslist vrijdag of ze aangehouden blijven.

Bloedsporen

Magnée kwam in het gerechtsgebouw van Doornik het dossier inkijken en las dat de onderzoeksrechter zowel in België als in Frankrijk de piste onderzocht van een eventuele pervert, zonder echter iets duidelijks te vinden.

Volgens Magnée was er daarentegen inderdaad een scène met bruut geweld geweest binnen het gezin tijdens de nacht van de verdwijning van Younes. Het was al eerder bekend dat de ouders toen ruzie hebben gemaakt. Het dossier brengt ook aan het licht dat er bloedsporen van de vader, de moeder en de kleine jongen werden teruggevonden in het ouderlijk huis en dat Younes stierf door een bloeding aan de neus. 

'De klap teveel'

De advocaat benadrukt dat er op dit moment geen bewijs is dat zijn cliënt verantwoordelijk is voor de dood van zijn zoon. 'Bij twijfel zoekt men altijd de toevlucht tot de familiale these', zei hij.

In de krant La Dernière Heure en op RTL-TVI zei Magnée woensdag wel dat hij een familiedrama en 'de klap teveel' niet uitsluit. 'Als dat de verklaring is, ben ik opgelucht. Dan weten we het eindelijk', aldus de advocaat in de krant.

Tijdens een ontmoeting van Magnée met Jratlou bleef deze laatste zeggen onschuldig te zijn.