Handdruk Michelle Obama veroorzaakt opschudding in Indonesië
Foto: ap
Een conservatieve islamitische minister van de Indonesische regering heeft toegegeven dat hij de hand heeft geschud van Michelle Obama, de vrouw van de Amerikaanse president Barack Obama. Maar hij benadrukte dat het niet zijn keuze was en dat zij het contact forceerde. Beelden op Youtube tonen echter iets anders, waardoor een debat is opgelaaid op Facebook, Twitter en de de rest van de blogosfeer.

'Ik heb geprobeerd te vermijden dat mijn handen die van mevrouw Michelle raakten, maar ze hield haar handen te ver naar me toe waardoor we elkaar raakten', aldus minister van informatie Tifatul Sembiring op Twitter.

De meeste inwoners van het grootste moslimland ter wereld praktiseren een gematigde vorm van de islam, maar Sembiring gaat prat op zijn conservatisme en zegt dat hij contact met vrouwen die geen familie zijn mijdt.

In beeldmateriaal van het officiële welkom is echter duidelijk te zien dat Sembiring breeduit lacht als hij de hand van de president schudt en daarna beide handen uitsteekt naar die van Michelle Obama. Een vrouwelijke journalist, wier hand de minister had geweigerd te schudden, merkte vrolijk op dat hij zich daar in de toekomst niet meer onderuit zal kunnen wurmen.