Vader Younes ondervraagd door onderzoeksrechter
Foto: belga
Mohamed Jratlou, de vader van Younes, is verhoord door onderzoeksrechter Françoise Van Den Noortgaete in het justitiepaleis van Doornik. De advocaat van Jratlou, meester Xavier Magnée, was niet aanwezig bij het verhoor.

De advocaat heeft een stuk van het dossier ingekeken in het justitiepaleis, alvorens terug te keren naar zijn kantoor in Brussel.

'Ik betreur dat het arrest-Salduz niet wordt gerespecteerd in Doornik, in tegenstelling tot Brussel', merkte meester Magnée op toen hij het justitiepaleis in Doornik verliet. Volgens het arrest-Salduz van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft een verdachte recht op rechtsbijstand bij een politieverhoor.

Dood in de Leie

De vader van Younes werd dinsdagochtend verhoord door de onderzoeksrechter. Die laatste werd bijgestaan door onderzoekers van de federale gerechtelijke politie die zich met het onderzoek bezighouden.

Een jaar geleden verdween het zoontje van Mohamed Jratlou, de 4-jarige Younes, uit het ouderlijke huis. Het kind werd dood teruggevonden in de Leie. De vader werd maandagavond al ondervraagd in zijn woning.

De gerechtelijke politie en het lab waren afgezakt naar het huis van de ouders. De onderzoekers namen zakken mee en brachten er verzegelingen aan..