Carey Mulligan is best geklede vrouw
Foto: *
Het modemagazine Harper’s Bazaar heeft de Britse actrice Carey Mulligan verkozen tot best geklede vrouw van 2010. Daarmee laat de filmster stijliconen Victoria Beckham, Kate Moss en Sienna Miller achter zich.

De redactie van het modemagazine hield de opmerkelijke stijl van de 25-jarige actrice nauwlettend in de gaten sinds haar verschijning in ‘An Education’, een film uit 2009 die het leven van twee Londense tieners schetst.

Carey verscheen dit jaar op de Oscaruitreiking in een prachtige zwarte Pradajurk, maar vooral haar 60's geïnspireerde look hielp haar aan de titel van best geklede vrouw.
De filmster laat weten dat ze niet zoveel om mode geeft en in de eerste plaats als actrice beschouwd wil worden, niet als meisje dat mooie jurken draagt. Ze geeft ook toe dat ze een goede stylist heeft die eenvoudige, elegante outfits voor haar uitkiest.

Vorig jaar prijkte Victoria Beckham nog bovenaan de lijst, maar nu moet ze het met een tweede plaats stellen. Op nummer drie staat model en ontwerpster Yasmin Le Bon. Stijlicoon Kate Moss vinden we pas op de dertiende plaats terug.

Volledige top 20 van de best geklede vrouwen:
1. Carey Mulligan
2. Victoria Beckham
3. Yasmin Le Bon
4. Alexa Chung
5. Florence Welch
6. Kristin Scott Thomas
7. Tilda Swinton
8. Natalia Vodianova
9. Natalie Massenet
10.Samantha Cameron
11.Gwyneth Paltrow
12.Andrea Dellal
13.Kate Moss
14.Bianca Jagger
15.Stella McCartney
16.Sienna Miller
17.Sam Taylor-Wood
18.Charlotte Dellal
19.Shingai Shoniwa
20.Coco Summer

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig