Twente heeft op de vierde speeldag van de Champions League Werder Bremen met 0-2 verslagen. Chadli zorgde voor de openingstreffer. De ploeg van trainer Michel Preud'homme wipt over Werder Bremen naar de derde plaats in Groep A.

Michel Preud'homme moest vooraf serieus sleutelen aan zijn elftal want FC Twente moest het tegen Werder Bremen stellen zonder de belangrijke basispionnen Theo Janssen en Wout Brama.

Toch was er weinig te merken van enige verzwakking bij de Tukkers want na een korte studieronde van een kwartier kreeg FC Twente enkele unieke mogelijkheden om de score te openen. Eerst miste Luuk De Jong een enorme kopkans aan de tweede paal, nadien verkwanselde diepe spits Janko twee mooie mogelijkheden. Tot twee keer toe mocht de Oostenrijker alleen op doel afstormen, maar tweemaal verslikte de spits zich in de bal.

Pizarro tegen de paal


Ook Ruiz en Chadli toonden zich gevaarlijk. Scoren lukte echter niet. Aan de overkant zeilde een bom van Hunt maar rakelings over en kon Pizarro net niet profiteren van een flater van Douglas. De grootste kans voor de thuisploeg was voor Almeida. Pizarro knalde het leer laag tegen de paal en de Portugees had de afvallende bal maar binnen te schieten, maar kreeg de bal niet onder controle. Vlak voor de rust verscheen Ruiz plots voor doel maar de Costa Ricaan kon de bezoekers geen doelpunt schenken.

Ook de tweede helft was uiterst aangenaam om volgen. Werder Bremen had het meeste balbezit maar Twente counterde razend gevaarlijk en pijlsnel. Na 50 minunten pakte de Marokaanse Belg Chadli uit met een mooie halve omhaal, doelman Mielitz redde al even knap.

Twente mocht ook zijn doelman Mihaylov dankbaar zijn want in het begin van de tweede helft behoedde die zijn team voor een achterstand. Eerst hield Mihaylov een knappe trap van Wesley uit zijn doel, nadien dook hij prima in de voeten van een doorgebroken Almeida. Maar ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd: Chadli trapte via doelman Mielitz op de paal.

Rode kaart Frings

Werder Bremen trok ten aanval en leek de partij naar zich toe te trekken maar een kwartier voor het einde kantelde de wedstrijd toch in het voordeel van de Nederlandse landskampioen. Frings haalde de doorgebroken Ruiz neer en kreeg rood. Met een man meer rook Twente bloed en onze landgenoot Chadli schoot enkele minuten later via een verdedigend been de 0-1 tegen de netten. Twee minuten later besliste Luuk De Jong de partij. De Nederlander knikte een fantastische voorzet van Ruiz voorbij Mielitz. 0-2 en Werder hing in de touwen.

Nog in groep A verloor titelverdediger Inter Milaan met 3-1 op het veld van Tottenham. De Italianen blijven met 7 punten wel leider, samen met de Spurs. Twente heeft 5 punten, Bremen 2.