Op de beurs van Brussel is de Bel20 dinsdag licht hoger gesloten. De index steeg 0,3 procent tot 2.696,69 punten en deed het daarmee iets minder dan de andere Europese indices. Bij de slotbel telde de sterindex vijftien stijgers en vijf dalers.

Beleggers stuurden AB InBev (-0,7 pct tot 44,90 euro) lager in aanloop naar de derdekwartaalcijfers die het bedrijf woensdagochtend publiceert.
Delhaize steeg 1,3 procent tot 51,35 euro. De kleinhandelaar profiteerde van een koopadvies van Royal Bank of Scotland.

Cofinimmo (+0,4 pct tot 103,15 euro) kon licht winnen. De vastgoedbevak opende voorbeurs de boeken. Na het derde kwartaal handhaaft Cofinimmo de prognose voor een netto courant resultaat van 7,55 euro over het volledige boekjaar 2010. De vastgoedbevak blijft ook bij de prognose voor een brutodividend van 6,50 euro per aandeel over het boekjaar 2010. "De resultaten waren in lijn met de verwachtingen", reageerden analisten.

Op de brede markt kwam IBt met cijfers voor de dag. De Waals-Brabantse specialist in implantanten voor kankerbestrijding stelde zijn prognoses voor het hele jaar opnieuw bij. De groep verwacht nu een lichte omzetgroei en een "duidelijk hoger nettoresultaat" dan in 2009. Het aandeel kon maar matig profiteren: +0,7 pct tot 2,93 euro.

Dan was Agfa-Gevaert (+2,3 pct tot 4,42 euro) in betere doen. De beeldvormingsgroep koerst de jongste dagen gezwind hoger in de zoektocht van beleggers naar achtergebleven aandelen. Het voorkeurrecht van Agfa-Gevaert, dat net als het aandeel zelf op de continumarkt noteert, schoot 7,7 procent hoger tot 0,32 cent. Die koers impliceert een minieme korting ten opzichte van de theoretische waarde van zo'n recht. Ter herinnering: met 3 voorkeurrechten kan een belegger intekenen op één aandeel Agfa aan 3,45 euro.