Het Brusselse gerecht heeft een man aangehouden die verdacht wordt van doodslag op een dakloze in het metrostation Beurs. Dat meldt het Brusselse parket.
Het slachtoffer, een man van in de vijftig, werd donderdag dood aangetroffen onder een trap in het metrostation. De aangehouden verdachte is ook een dakloze man, maar over een motief voor de feiten is er nog niets bekend.
 
Vrijwel van bij de ontdekking van het lijk donderdagochtend ging het gerecht uit van een gewelddadig overlijden. Het slachtoffer vertoonde immers sporen van geweld en een eerste lijkschouwing wees uit dat de man een gebroken kaakbeen had.
 
Ondertussen heeft een autopsie aangetoond dat hij overleden is aan een ernstige bloeding in de hersenen, veroorzaakt door een zware fractuur van de schedel. Die was volgens het parket duidelijk het gevolg van zware slagen. 
 
Vrijdag werd al een andere dakloze man opgepakt in verband met het overlijden. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden op verdenking van doodslag. Wat de aanleiding voor de feiten was, is nog niet duidelijk.