Van Gaal: 'Erg teleurgesteld in voorzitter Hoeness'
Foto: AP
Er zit een serieuze haar in de boter tussen Bayern-coach Louis van Gaal en clubvoorzitter Uli Hoeness. De flamboyante Nederlander liet dinsdag op een persconferentie naar aanleiding van de Champions League-wedstrijd tegen het Roemeens Cluj verstaan 'erg ontgoocheld' te zijn in zijn voorzitter.

Uli Hoeness, de grote baas bij de ploeg uit Beieren, had van Gaal er eerder van beschuldigd 'een onemanshow' op te voeren en bepaalde spelers over het hoofd te zien'.

Van Gaal was dinsdag duidelijk 'not amused' met die uitspraken. 'Ik wil een man als Uli Hoeness niet tegenspreken, want ik ben nog maar een jaar en drie maanden bij deze club, maar iemand die zo belangrijk is voor Bayern zou zich toch meer bewust moeten zijn van de impact van zijn uitlatingen. Ik ben ontzettend ontgoocheld dat mijn voorzitter zulke dingen over mij verkondigt. Ik dacht dat communicatie altijd één van mijn sterkste eigenschappen is geweest', aldus een ontstemde Van Gaal.

Hoeness uitte zijn kritiek aan het adres van zijn Nederlandse succescoach afgelopen vrjidag na de 4-2 overwinning van Bayern tegen Freiburg. Martin Demichelis en Anatoliy Tymoshchuk verschenen sinds lang nog eens aan de aftrap bij de Rekordmeister en scoorden beiden een doelpunt. Hoeness liet optekenen dat Van Gaal het tweetal al veel vaker had moeten opstellen.

Waslijst geblesseerden

Na tien competitiewedstrijden staat Bayern pas zevende op tien punten van leider Dortmund, maar Van Gaal kan een lange waslijst van geblesseerde spelers inroepen als excuus. Onder andere Ribery, Robben, Klose en van Bommel liggen momenteel in de lappenmand.

'Ik ben erg verbaasd dat Hoeness net nu we het moeilijk hebben door de vele geblesseerden zijn kritiek naar buiten brengt', besloot Van Gaal.