Op het kabinet van de Duitse bondskanselier Angela Merkel is dinsdag een verdacht pakket ontdekt.

Het pakje werd door een koeriersbedrijf bij de postkamer van het Kanzleramt afgegeven. Deskundigen van de politie stelden vast dat het mogelijk explosieven bevatte. Volgens de Tagesspiegel betrof het buskruit. Het pakje werd ter plekke door de politie met een waterkanon onschadelijk gemaakt. Bondskanselier Merkel verbleef dinsdag voor besprekingen in België.

De politie is een onderzoek begonnen naar de herkomst van het pakket. Duitse media meldden dat het aan Merkel persoonlijk was gericht en dat het Griekse ministerie van Economische Zaken als afzender was vermeld.
 

In de Griekse hoofdstad Athene ontploften dinsdag kleine bommen bij de ambassades van Rusland en Zwitserland. Op andere plekken maakte de politie minstens drie bommen onschadelijk. Maandag was bij een koeriersbedrijf al een bom ontploft die geadresseerd was aan de ambassade van Mexico en werd een bombrief voor de Nederlandse ambassade onderschept.

Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de bombrieven opgeëist. De Griekse politie hield wel twee verdachten aan die bombrieven bij zich hadden. Eén brief was gericht aan de Franse president Nicolas Sarkozy, de andere was bestemd voor de ambassade van België. Ook hadden de verdachten vuurwapens bij zich.