Toen Zulte Waregem-spits Habib Habibou zaterdag een eend van het veld gooide, besefte hij niet dat zijn actie een wereldwijde hit zou worden. Het filmpje werd op YouTube geplaatst en werd daar al 100.000 keer bekeken.

Tal van nieuwssites pikten de eendengooiende Habibou op: het duikt op op de Franse nieuwssite 20minutes.fr, het sportblog van Yahoo, de Zwitserse editie van Blick, de website van Frankfurter Allgemeine, het Portugese nieuwsportaal Iol, op de Braziliaanse site Correio24horas, het Turkse Medya73, het Zweedse fotbollskanalen.se, de sites van de Nederlandse kranten De Telegraaf en het Algemeen Dagblad en de populaire Engelse sportsite Whoateallthepies.

Ook het YouTube-filmpje zelf kleurt internationaal: het wordt begeleid door een Spaanstalig tekstje. Meer dan 130 mensen becommentarieerden de werkwijze van Habibou al. Die beseft trouwens dat hij in de fout ging en bood zijn excuses al aan. 'Maar ik had nooit de intentie het dier kwaad te doen', aldus de spits. Volgens zijn club Zulte Waregem is het incident daarmee gesloten.