Nadat Philips eind vorig jaar aankondigde in zijn vestiging in Haasrode 50 jobs te schrappen in de afdeling Home Control Systems, is nu beslist om het aantal jobs opnieuw met 35 te verminderen. De elektronicagigant stopt met name met de productie van de gespecialiseerde afstandsbediening Pronto.

Bij Philips in Haasrode werken vandaag nog 87 werknemers (78 bedienden en 8 arbeiders) gespreid over Home Control Sytems (73) en het I-Lab (14).

Home Control Systems is het wereldwijde hoofdkantoor voor verkoop en support van geavanceerde afstandsbedieningen in de B2B-markt (business-to-business) voor derde partijen. Het I-Lab (Innovation Lab) ontwikkelt nieuwe producten voor audio- en videotoepassingen. "Bij de herstructurering eind vorig jaar hadden we reeds aangekondigd dat we een overnemer zochten voor de Pronto-business. Omdat dit na grondig onderzoek niet gelukt is, willen we deze productielijn en gerelateerde activiteiten stopzetten. Deze beslissing treft in Leuven 35 en in de VS 4 jobs", aldus Philips-woordvoerster Anneleen Van Troos.

"Pronto situeert zich in een specifieke B2B-markt. Philips haalt zijn voornaamste strategische sterkte echter uit zijn zeer breed, wereldwijd distributienetwerk voor consumentenproducten en zocht daarom naar opties om Pronto buiten het bedrijf verder te laten groeien, maar dit is dus niet gelukt", aldus Van Troos. Binnenkort starten over deze herstructurering de onderhandelingen met de sociale partners.