Wickmayer loot Hantuchova in Bali
Foto: Belga
Yanina Wickmayer is dinsdag in de eerste ronde van het WTA Tournament of Champions in Bali, anders gezegd de B-Masters, uitgeloot tegen de Slovaakse Daniela Hantuchova. Wickmayer en Hantuchova stonden al vier keer eerder tegenover elkaar. De Belgische kon nog geen enkele keer winnen. Hun laatste ontmoeting was in de 1/16e finales op Roland-Garros eerder dit jaar, toen Hantuchova met 7-5 en 6-3 won.

Bij winst komt Wickmayer in de halve finales uit tegen de winnares van het duel tussen de Russin Alisa Kleybanova (WTA 27) en de Française Aravane Rezaï (WTA 18), die het toernooi vorig jaar won.

Vorig jaar plaatste Yanina Wickmayer zich ook voor Bali, maar toen moest ze het toernooi na één wedstrijd verlaten wegens de schorsing voor haar whereabouts.

Op de B-Masters spelen de zes beste speelsters van de WTA-ranking die zich niet konden plaatsen voor de A-Masters maar wel een toernooi uit de categorie 'international' wonnen, aangevuld met twee wildcards (Hantuchova en de Japanse Kimiko Date Krumm).

De wedstrijden van de eerste ronde staan donderdag en vrijdag geprogrammeerd, de halve finales zaterdag en de kleine finale en de finale zondag. Het duel Wickmayer/Hantuchova wordt vrijdag om 20u00 plaatselijke tijd gespeeld (13u00 Belgische tijd).


Loting eerste ronde:
Li Na (Chn/WTA 11) - Kimiko Date Krumm (Jap/WTA 53)
Anastasia Pavlyuchenkova (Rus/WTA 20) - Ana Ivanovic (Ser/WTA 24)
Daniela Hantuchova (Slk/WTA 31) - Yanina Wickmayer (BEL/WTA 22)
Alisa Kleybanova (Rus/WTA 27) - Aravane Rezaï (Fra/WTA 18)